Dorpsraad in Pierenbode september 2019

Visieplan

Het visieplan is eind juni naar een zestigtal betrokken Steenselnaren toegestuurd. We hebben inmiddels al vele en vaak enthousiaste reacties mogen ontvangen. Er zijn nog enkele goede suggesties gedaan om het visieplan te verbeteren. Deze willen we zeker nog gaan doorvoeren. Ook zijn er enkele nieuwe initiatieven genoemd die we eveneens op zullen gaan nemen in het visieplan. We zijn momenteel volop bezig om deze wijzigingen allemaal te verwerken.

Het plan zal begin september definitief vastgesteld worden in het eerstvolgende overleg van de Dorpsraad. Vervolgens zullen we het visieplan gaan delen met de Steenselse bevolking en andere betrokken partijen zoals bijvoorbeeld de Gemeente Eersel. We willen iedereen nogmaals hartelijk bedanken voor hun reactie. Deze betrokkenheid wordt erg gewaardeerd.

Steensel weer één dorp

In september gaan we verder met het project ‘Steensel weer één dorp’. De resultaten van de eerste workshops zullen gepresenteerd gaan worden aan Steensel. Deze leidraad gaat de basis vormen voor de rest van het project.

 In september zal er ook gestart gaan worden met de workshops van de Eindhovenseweg. Daarna volgt dit jaar ook nog de werkgroep van de Frans van Nunenstraat. Vanwege de vakanties is het afgelopen periode wat rustig geweest met de nieuwsvoorziening. Wil je goed op de hoogte blijven van dit project, meld je dan aan voor de nieuwsbrief via de website: www.eersel.nl/steenselweereendorp. Laten we er met zijn allen voor zorgen dat we de komende jaren een mooi dorp gaan krijgen. Daar hebben we de hulp van iedereen bij nodig.

AiREAS-project

Zoals jullie in de krant en de Kempenaer hebben kunnen lezen, zijn de eerste meetapparatuurkastjes geplaatst. Echter in Steensel heeft dit proces wat vertraging opgelopen. Er is iets mis gegaan met de levering van de juiste apparatuur. We moeten nog even geduld hebben. De meetapparatuur zal aan de voorkant (bij de ingang) van de Höllekes gehangen gaan worden. We krijgen dan een goede meting over de luchtkwaliteit in ons dorp. Tevens zal het geluid continue gemeten worden. We hebben besloten om de apparatuur midden in het dorp op te hangen om een goed gemiddelde meting te krijgen. Dit is een gemiddelde die geldt voor het gehele dorp. Na verloop van tijd zullen we de apparatuur gaan verplaatsen om bijvoorbeeld dichterbij de snelweg A67 of de Eindhovenseweg te gaan meten om te controleren wat daar de effecten zijn op de luchtkwaliteit en het geluid

In september gaat een werkgroep in Eersel starten om de gegevens verder te analyseren. Het is belangrijk om de metingen uit het AiREAS-project te vergelijken met andere data. De projectgroep wil bijvoorbeeld weten wat de effecten zijn van bepaalde weersinvloeden. Natuurlijk zal er ook gekeken worden naar de vliegbewegingen, incidenten op de snelweg en bijzondere omstandigheden op een dag. Tijdens de kermis krijg je andere metingen dan op een normale dag in Steensel, dat geldt natuurlijk ook voor oudjaarsdag.

Website

Alle informatie van de dorpsraad is terug te vinden op onze website: www.dorpsraadsteensel.nl. Naast informatie over de verschillende werkgroepen van de Dorpsraad, zijn ook alle documenten zoals presentaties en plannen op deze site te vinden. Vragen en opmerkingen kunnen natuurlijk ook altijd gesteld worden via dorpsraadsteensel@outlook.com.