Project Steensel weer 1 dorp

De afgelopen maanden is de werkgroep Eindhovenseweg druk bezig geweest met het opstellen van de inrichtingsvisie voor de Eindhovenseweg. Om het proces en de inspraak van de bewoners goed vorm te geven heeft de gemeente gekozen om meer werksessies te plannen om tot een goed resultaat te komen.

Op dit moment worden de laatste puntjes op de i gezet en zal naar verwachting in de week van 11 november het definitieve inrichtingsplan Eindhovenseweg officieel openbaar worden gemaakt via www.eersel.nl/steenselweereendorp en via de nieuwsbrief Steensel weer één dorp. Het inrichtingsplan kunt u dan via de website bekijken.

Als het inrichtingsplan definitief is kan de werkgroep Frans van Nunenstraat starten met het inrichtingsplan en ontwerp van hun straat.

De eerder genoemde datums van de werksessies zijn daardoor niet meer haalbaar en worden verschoven naar november, december en januari 2020.

De gemeente vindt het niet wenselijk om het proces van de werkgroep Frans van Nunenstraat te onderbreken tijdens de Kerstvakantie. Daarom is gekozen om alle werksessies te verplaatsen naar januari 2020. Daarmee komen de huidige datums van de werkgroep Frans van Nunenstraat te vervallen en is er aankomende maandag dan ook geen werksessie.

Gezien het positieve verloop van het proces in de werkgroepen Steensel weer één dorp en de Eindhovenseweg heeft de gemeente gekozen om de werkgroepen Korte Kerkstraat en Joseph Schulteweg eerder te laten plaats vinden. De werksessie vinden parallel plaats met de werkgroep Frans van Nunenstraat. Met deze keuze kunnen we de processen en de samenhang tussen de straten beter op elkaar afstemmen.

Datums werksessies

Alle werksessies zijn in De Höllekes van 20:00 tot 22:00 uur

Datums voor bijeenkomsten in 2020 werkgroep Frans van Nunenstraat + Heuveleind

•             maandagavond 6 januari 2020

•             maandagavond 27 januari 2020

•             maandagavond 17 februari 2020

Datums voor bijeenkomsten in 2020 werkgroep Korte Kerkstraat

•             woensdaavond 15 januari 2020

•             maandagavond 3 februari 2020

•             maandagavond 2 maart 2020

Datums voor bijeenkomsten in 2020 werkgroep Josep Schulteweg

•             maandagavond 20 januari 2020

•             maandagavond 10 februari 2020

•             maandagavond 9 maart 2020

Iedereen die zich al heeft aangemeld voor de werkgroepen hoeft niks te doen en is welkom op de genoemde datums. Inwoners die zich willen aanmelden voor een werkgroep zijn nog altijd van harte welkom en kunnen zich via het formulier op www.eersel.nl/steenselweereendorp aanmelden.

Voorlopige planning

Inloopavond Voorlopig ontwerp Frans van Nunenstraat, Heuveleind, Korte Kerkstraat en de Joseph Schulteweg op 23 maart 2020 in De Höllekes van 19:00 tot 22:00 uur

Overige werkgroepen

Jan Hagelaersweg, Sinte Lucijweg, Kerkdreef, Doornbocht en de Korte en Lange Reen (fase 2): medio augustus 2020

Eindhovenseweg (fase 3): medio augustus 2021