Dorpsraad in de Pierenbode april 2020

Corona

Het zijn bijzondere tijden. Het Coronavirus heeft een grote impact op ons dagelijks leven. De meeste evenementen zijn afgelast, de scholen zijn inmiddels dichtgegaan en op onze sportterreinen mag niet meer gesport worden. Wellicht dat er binnenkort nog aanvullende maatregelen worden afgekondigd. Het is van belang om de adviezen van wetenschappers (zoals het RIVM) en de overheid op te volgen. Blijf zoveel mogelijk thuis en vermijdt fysieke sociale contacten. Houdt voldoende afstand tot elkaar.

Het is belangrijk dat we ook nu goed voor de kwetsbaren in onze samenleving zorgen. Kijk dus goed rond of u een handje kunt helpen door bijvoorbeeld boodschappen te doen voor een ander. Laat kinderen mooie tekeningen maken en bel eens wat vaker op. Natuurlijk zijn er ook allerlei mooie vormen via social media om te voorkomen dat mensen in eenzaamheid terecht komen, omdat de groepsactiviteiten waar zij normaal aan deelnemen, zijn komen te vervallen. Laten we wat meer naar elkaar omkijken. Daar zijn we in Steensel altijd heel goed in geweest en dat zullen we ook zijn in deze moeilijke tijden.

Hulde aan alle medewerkers in de gezondheidszorg, die dag en nacht klaar staan om ons door deze crisis heen te helpen. U verdient groot respect van ons allen. Wanneer je gezond bent, heb je duizend wensen. Wanneer je ziek bent, heb je er nog maar eentje. Wij wensen iedereen dan ook toe om gezond te mogen blijven.

Steensel weer één dorp

Op maandagavond 23 maart zou de presentatie plaats vinden van het voorlopige ontwerp van de Frans van Nunenstraat, Heuveleind, Korte Kerkstraat en Joseph Schulteweg. Deze avond kan natuurlijk niet doorgaan. Wel heeft de gemeente aangeven dat de ontwerpen vanaf dinsdag 24 maart op hun site getoond worden. Blijf ook in deze onzekere tijden goed op de hoogte van het project en meld u aan voor de nieuwsbrief via website:  www.eersel.nl/steenselweereendorp. Op deze site kunt u ook alle documenten terugvinden zoals de leidraad van het project en het inrichtingsplan van de Eindhovenseweg. Hier zullen ook de voorontwerpen van genoemde vier straten getoond worden.

Eindhoven Airport

Wie had kunnen denken, dat het vliegverkeer zo snel zo drastisch zou afnemen? Dit heeft natuurlijk ook consequenties voor het meten van de luchtkwaliteit in onze regio. In deze Pierenbode staat een nadere toelichting vanuit de gemeente over het gebruik van de meetapparatuur en het vervolg van het meetproject. Het meetapparaat in Steensel hangt bij de ingang van de Höllekes.

Pastorietuin

De afgelopen periode hebben we veel vragen gekregen over de pastorietuin. De werkzaamheden lijken niet hard op te schieten. Ondertussen heeft het parochiebestuur laten weten dat ze een bestemmingsplanwijziging willen gaan indienen om de pastorietuin als bouwlocatie te bestempelen. Dit heeft u via de media (Eindhovens Dagblad) kunnen vernemen.

De werkzaamheden in de tuin kunnen niet gerealiseerd worden vanwege het regenachtige weer. De grond is erg drassig en de machines kunnen niet gebruikt worden. Wanneer het droger weer wordt, zullen de werkzaamheden weer opgepakt gaan worden. Inmiddels heeft de Dorpsraad nog een aanvullende brief naar het parochiebestuur en naar de gemeente gestuurd, waarbij duidelijk is aangegeven dat het gebied rondom de Luciatoren, kerkhof, kerk en pastorietuin één geheel vormen. We hebben ze dringend doch vriendelijk verzocht om af te zien van deze bestemmingsplanwijziging, zodat Steensel samen met de gemeente Eersel de plannen verder kan gaan uitwerken voor “Steensel weer één dorp”.

Website

Alle informatie van de dorpsraad is terug te vinden op onze website: www.dorpsraadsteensel.nl. Het visieplan is nog steeds te downloaden. Vragen en opmerkingen kunnen natuurlijk ook altijd gesteld worden via dorpsraadsteensel@outlook.com of aan één van de leden van de Dorpsraad.