Terug naar Werkgroepen

Dorpsinrichting en verkeer

Steensel ligt op een kruispunt van twee belangrijke doorgangswegen. De noord-zuid verbinding van Knegsel naar Riethoven bestaat al vele eeuwen. Dit is de oorspronkelijke verbindingsroute van Luik naar Den Bosch. Daarnaast is er nog de oost-west verbinding van Eersel naar Veldhoven. Dit betreft eigenlijk de verbinding tussen Eindhoven en Turnhout van oudsher.

Met name de Eindhovensweg zorgt ervoor dat Steensel verdeeld is in twee delen: Steensel Noord (kerkzijde) en Steensel Zuid (dorpsplein). Hoewel het verkeer de afgelopen jaren al drastisch is afgenomen door de komst van de extra afrit van de A67 bij Hapert blijft dit nog altijd een erg drukke weg.

In 2019 wordt er gestart met het project ‘Steensel weer 1 dorp’ zodat de tweedeling in Steensel weer ongedaan wordt gemaakt. Tevens zal het dorp een metamorfose krijgen doordat er tien straten opgeknapt gaan worden. Steensel zal weer meer een dorpse karakter krijgen.

De werkgroep ‘Dorpsrinrichting en verkeer’ houdt zich verder nog bezig met de ontwikkelingen die er zijn in de omgeving van Steensel, zoals de verkeersintensiviteit van de A67 en de N69 die nog in ontwikkeling is. Verder is de werkgroep betrokken bij de challengegroep van de gemeente Eersel die zich bezig houdt met de ontwikkeling van Eindhoven Airport.

Contactpersoon namens de Dorpsraad: Hein van Hout