4 mei herdenking 2022

De algemene Dodenherdenking op 4 mei 2022 van de gemeente Eersel zal in Steensel plaatsvinden. De herdenking begint om 19.00 uur in de kerk. Hier zullen enkele lezingen gehouden worden, afgewisseld met prachtige muziek. Ook Sidanza zal een mooie dans opvoeren.

Om 19.45 uur gaan we onder leiding van het Sint-Luciagilde in plechtige optocht naar de absouteplaats op het kerkhof waar we om 20.00 uur twee minuten stilte in acht zullen nemen. Hier zal teven het Wilhelmus  klinken en volgt nog een korte toespraak van onze burgemeester.

In defilé lopen we daarna naar het oorlogsmonument gelegen aan de toegangspoort van de Luciatoren waar bloemen neergelegd kunnen worden en kaarsjes kunnen worden aangestoken. We hopen op een grote opkomst vanuit de Steenselse bevolking en we zouden het erg op prijs stellen wanneer veel inwoners de Nederlandse vlag halfstok willen hangen op 4 mei.