Steensel weer 1 dorp update februari 2021

Fase 1 Steensel weer één dorp gestart

Op 14 januari 2021 heeft wethouder Steven Kraaijeveld met een graafmachine de werkzaamheden gestart van fase 1 van het project ‘Steensel weer één dorp’. Op de hoek van de Frans van Nunenstraat en de Joseph Schulteweg is de eerste schop de grond ingegaan. Namens de Dorpsraad hebben Marc Keeris en Hein van Hout de symbolische opening bijgewoond. Op onderstaande foto staan verder nog Dave Biemans (projectleider van de gemeente Eersel) en de projectleider en uitvoerder van aannemer Ploegmakers.

In fase 1 van het project zullen de straten Frans van Nunenstraat, Joseph Schulteweg, Korte Kerkstraat en het Heuveleind aan de beurt komen. Het is de bedoeling dat de werkzaamheden in augustus zijn afgerond.

De werkgroepen in Steensel-Noord zijn ook al aan de slag gegaan, zodat we volgend jaar met fase 2 van het project kunnen starten. Sluitstuk is natuurlijk fase 3 waarbij we de Eindhovenseweg aan gaan pakken en Steensel weer verenigd wordt tot één dorp. Deze fase dient in 2023 afgerond te zijn.