Dorpsraad in de Pierenbode juli 2021

Corona

Het einde lijkt nu toch echt in zicht te komen. De hoge vaccinatiegraad zorgt ervoor dat de cijfers van aantallen besmette personen en ziekenhuisopnames sterk aan het afnemen zijn. Ook het mooie weer levert een goede bijdrage. De eerste versoepelingen zijn al doorgevoerd en de komende weken zullen we veel meer onze vrijheid terug gaan krijgen.

Iedereen is volop bezig met plannen maken en vooruit aan het kijken. Vooral onze jongeren hebben weer meer bewegingsruimte nodig om zich verder te kunnen ontwikkelen. Gelukkig kunnen ze weer fysiek naar school, zijn er vrijwel geen restricties meer om te sporten en vooral belangrijk dat ze elkaar weer kunnen ontmoeten.

Ondanks de restricties van het afgelopen anderhalf jaar, zijn er ook mooie dingen gebeurd in Steensel. Er zijn nieuwe activiteiten opgestart en we hebben meer naar elkaar om gekeken. Laten we als Steenselse bevolking de positieve zaken meenemen als we dadelijk weer meer mogen en het drukker gaan krijgen. Zo’n vervelende periode is dan toch ergens goed voor geweest.

Laten we vooral ook blijven denken aan de mensen die de afgelopen maanden zo hard voor onze samenleving hebben gewerkt. Mensen die in de gezondheidszorg vaak met gevaar voor hun eigen gezond altijd klaar gestaan hebben om ons te helpen. Leraren, politiemensen, buschauffeurs allemaal mensen met essentiële beroepen die er continue voor gezorgd hebben dat de samenleving heeft kunnen doordraaien ondanks de restricties. Laten we hen niet vergeten nu we weer meer met onze eigen besognes bezig zijn. Geef eens een keer een compliment aan je buren als die je de afgelopen maanden goed hebben geholpen. Stuur eens een kaartje naar onze huisartsen of medewerkers uit de gezondheidszorg om ze te bedanken dat zo ons zo goed door de crisis hebben geholpen. Bedank onze postbode of pakketbezorger eens, dat zij alle pakketjes die we massaal besteld hebben vakkundig hebben afgeleverd. Bedank vooral ook elkaar, dat we samen door deze crisis zijn gekomen. Alleen samen hebben we dit kunnen doorstaan en samen gaan we een mooie toekomst tegemoet.

Steensel weer één dorp

In deze Pierenbode staat weer een nieuwsbrief over het project ‘Steensel weer één dorp’ met alle bijbehorende informatie. Het ontwerp van fase 2 (Steensel-Noord) hangt nog steeds in het voorportaal van het kerkgebouw en op raam in de tuinkamer van de Höllekes.

Je kunt de nieuwsbrief over dit project ontvangen door jezelf te abonneren. Aanmelden kan op de site van de gemeente: www.eersel.nl/steenselweereendorp.

Huttenbos

In de vorige Pierenbode hebben we geschreven dat er een waterput zou worden geslagen in het huttenbos. Dit is inmiddels ook gebeurd. Echter de kwaliteit van het grondwater is onvoldoende om te mogen gebruiken op een speelterrein. Vandaar dat er is besloten om geen waterpomp aan te sluiten.

Website

Alle informatie van de dorpsraad is terug te vinden op onze website: www.dorpsraadsteensel.nl. Vragen en opmerkingen kunnen natuurlijk ook altijd gesteld worden via dorpsraadsteensel@outlook.com of aan één van de leden van de Dorpsraad.